ילדים קטנים ותינוקות לרוב סובלים יותר מגודש באף ובאזניים ולכן הם מרגישים את הפרעת הלחץ באוזניים בצורה משמעותית וקשוחה יותר וסובלים יותר בטיסות. הם אינם יכולים ללעוס מסטיק, ולכן חשוב להציע להם מוצץ, בקבוק או מים בזמן ההמראה והנחיתה. בליעה תכופה מסייעת לפתיחת תעלת האוסטכיוס ומפחיתה את הלחץ.
במידה והילד מנוזל וסובל מגודש באף או מחלות בדרכי הנשימה, בימים שלפני טיסה, בכדי לעזור ולהקל עליו ולמנוע מהמצב להחמיר את תחושת הלחץ ולהוביל לכאב חד באוזניים, מומלץ להשתמש כבר אז בתרסיסים מורידי גודש, או באנטיהיסטמינים, תרופות לאלרגיה, ולחזור על כך גם כחצי שעה לפני ההמראה. במידה והטיסה ארוכה מ4 שעות, מומלץ להשתמש בתרסיס גם כחצי שעה לפני הנחיתה.
• היו סבלניים, ברוב המקרים, הגוף מסתגל ללחצים תוך זמן קצר.
• המשיכו לבצע פעולות של בליעה או לעיסת מסטיק (למבוגרים) גם לאחר הנחיתה ועד שהתחושה תשתפר.
• הימנעו מטיסות חוזרות בטווח קצר מאוד במידה והאוזניים עדיין לא חזרו לתפקוד תקין.
מתי כדאי לפנות לרופא?
אם התחושה נמשכת מעבר לכמה ימים, מלווה בכאבים חזקים, ירידה בשמיעה, טנטון (צלצולים באוזניים) או סחרחורת, חשוב לפנות בהקדם לרופא אף אוזן גרון. במקרים נדירים יותר, הלחץ המתמשך עלול לגרום לפגיעה בעור התוף או לבעיות אוזניים אחרות שיש לטפל בהן בהקדם האפשרי וע"י רופא מומחה.
ד"ר וסים ותד, מומחה בכירורגיית האוזן ושיקום השמיעה, טנטון וסחרחורת, א.ר.ם, המרכז הרב-תחומי לרפואת א.א.ג, בצמוד למכון השמיעה א.ר.ם H.EAR.