CT, או טומוגרפיה ממוחשבת (Computerized Tomography) היא טכנולוגיית הדמיה חיצונית, לא פולשנית, העושה שימוש בקרני רנטגן, אשר להבדיל מצילום רנטגן רגיל שמספק תמונה דו-ממדית (שטוחה) – הדמית CT מספקת תמונת מצב תלת-ממדית של פנים הגוף.
יתרונה העצום של הבדיקה בהשוואה לצילום רנטגן רגיל, היא יכולתה "לראות" את האיבר מכל הכיוונים ברזולוציה גבוהה ביותר, גם כאשר האיבר ממוקם עמוק בתוך הגוף ומוסתר על ידי איברים אחרים. לכן, היא מאפשרת לזהות פתולוגיות שונות, שצילום רנטגן אינו רואה אותן.
מדובר על בדיקה מהירה, שאינה כואבת כלל. היא מבוצעת באמצעות מכשיר הסורק ומצלם את הגוף בצורה היקפית (סיבובית) מזוויות רבות ומעביר את המידע המתקבל אל מחשב מיוחד.
המחשב מעבד את המידע ומייצר ממנו פלט בצורת סדרה ארוכה של תמונות המציגות חתכים שונים של האיבר, או האיברים הנסרקים. צפיפות הרקמה הנסרקת משפיעה על הגוון המתקבל בתמונה והגוונים נעים בהתאם בין לבן לשחור, על כל גווני האפור שביניהם.
מומחים לפענוח יודעים להסיק מסקנות שונות מהתמונות הללו, על סמך הגוונים המופיעים בהן, הגודל והצורה של המבנים הביולוגיים השונים המודגמים בהן ופרמטרים נוספים, ועל ידי כך לדעת, האם מדובר במצב תקין או פתולוגי.
בהיותה בדיקה מדויקת ויעילה, הסוגיה העיקרית שמעסיקה מטפלים ומטופלים בנושא, היא רמת הקרינה הגבוהה.
מאחר שסריקת CTשוות ערך לצילומי רנטגן רבים, אנשים רבים מעדיפים לוותר עליה או לחפש בדיקות חלופיות. הבשורה הטובה היא, שכיום ישנם מכשירי CT נמוך קרינה מתקדמים, המתאימים לסריקת אזורי גוף מסוימים וממוקדים, המאפשרים סריקה בטוחה ואיכותית יותר.
קרני רנטגן, הנקראות גם קרני X, הן בעצם גלי אנרגיה אלקטרומגנטית, שהיא סוג של קרינה מייננת. קרינה זו ידועה כמזיקה ליצורים חיים ולכן, אנשים רבים חוששים מפני רמת הקרינה הכרוכה בבדיקת CT – בעיקר כשמדובר בקרינה מצטברת אצל מי שזקוק למעקבים תכופים ולבדיקות מרובות.
אמנם, אין מכשירCT ללא קרינה כלל, אך כיום ישנם מכשירים חדשניים בהם אפשר לבצע הדמיית CT נמוך קרינה.
בזכות טכנולוגיה מתקדמת, ישנם מכשירים המאפשרים הפחתה משמעותית ביותר של רמת הקרינה, כמו למשל מכשיר ה- CBCT (Cone Beam CT) שעד לאחרונה, היה בשימוש רק בתחום רפואת השיניים.
א.ר.ם, המרכז הרב-תחומי לרפואת אף אוזן גרון בבית החולים אסותא רמת החייל, בתל אביב, הוא הראשון בישראל שהכניס דגם מתקדם ומשודרג של מכשיר ה- CBCT, המאפשר לנבדקים ליהנות מ- CT נמוך קרינה גם בהדמיה של מבני גוף בתחום אף אוזן גרון.
דגם המכשיר שבו נעשה שימוש במרכז הרפואי א.ר.ם הוא בעל יתרון גדול נוסף בזכות מפתח הצילום הרחב שלו, שמאפשר טווח צילום גדול בהרבה מזה של מכשירי ה- CBCT המשמשים לרפואת שיניים והמשמעות היא, קבלת תמונה מדויקת, מלאה ואיכותית יותר.
צוות הרופאים שלנו במרכז הרפואי א.ר.ם מורכב מטובי המומחים בישראל ברפואת אף אוזן גרון, אונקולוגית ראש-צוואר, פה ולסתות. מלבד המענה המקצועי המלא, המרכז הרפואי א.ר.ם דוגל במתן מעטפת שירות אדמיניסטרטיבי מקיפה והדוקה, התומכת בכל היבטי השירות המוענק למטופלים שלנו.
מאפיינים של פעילות המרכז:
הציוד והמכשור הרפואי שבו נעשה שימוש במרפאות השונות בא.ר.ם, נחשב למתקדם ביותר ועומד בחזית הטכנולוגיה ברמה העולמית. מכשיר ה- C.T הייעודי שלנו הוא מכשיר מדגם CBCT מתקדם, מדויק, בעל קרינה מינימלית ובעל כושר אבחון גבוה ויעיל.
יתרונותיו של המכשיר ושל השירות הנלווה אליו במרפאתנו הם משמעותיים ביותר:
אם אתם סובלים מבעיות אף אוזן גרון ומחפשים אחר מענה מהיר, שירות זמין ומקצועי וייעוץ וטיפול רפואיים מן השורה הראשונה, אנו מזמינים אתכם לפנות אלינו לקביעת תור למרפאה, בטלפון: 03-7645464
רופאים מטפלים