• אנגלית
  • רוסית
  • ערבית
  • עברית
בלוטת יותרת התריס ניתוח

בלוטת יותרת התריס ניתוח

אודות ניתוח בלוטת יותרת התריס

ניתוח בלוטת יותרת התריס נועד להסיר בלוטה אחת או כמה בלוטות, אשר תפקודן נפגם מסיבות שונות. זהו ניתוח המבוצע בהרדמה כללית מלאה, אשר בדרך כלל כרוך בביצוע חתך זעיר באזור הצוואר, דרכו מסירים את הבלוטות הבלתי תקינות. כיום, הודות לטכנולוגיה חדשנית, ניתן לעיתים לבצע ניתוח זה גם בשיטה האנדוסקופית, ללא חתך חיצוני בצוואר, אלא על ידי חתך קטן בשפה התחתונה. במרכז הרפואי א.ר.ם מבוצעים ניתוחים אלו על ידי מומחים מובילים בתחומי כירורגיית ראש צוואר, והמטופלים זוכים לליווי אישי, קרוב ותומך, לכל אורך הדרך.

 

מספר מילים על בלוטת יותרת התריס

בלוטת יותרת התריס, מכונה גם בלוטת פרתירואיד או בלוטת יותרת המגן. בגוף האדם ישנן 4 בלוטות אשר להן תפקיד חשוב ביותר במחזור הסידן בגוף, מינרל האחראי בין היתר על בניין העצמות ומעורב במגוון רחב של תהליכים פיזיולוגיים. השמירה על תקינות מחזור הסידן בגוף נעשית באמצעות הורמון PTH המופרש מבלוטות יותרת התריס, וזאת לאחר זיהוי של רמות נמוכות יחסית של סידן בדם וצורך בהעלאתן. שמן של בלוטות אלו ניתן להן עקב קרבתן לבלוטת התריס.

 

מדוע נדרש ניתוח לבלוטת יותרת התריס?

במצבים מסוימים נדרש ניתוח עבור בלוטת יותרת התריס מפני שאחת או יותר מהבלוטות אינן מתפקדות או מתפקדות ביתר. במצב זה קיימת עלייה בערכי הסידן בגוף (פעמים רבות זו הסיבה בגינה מתחיל בירור לפעילות יתר של הבלוטה). עודף הסידן עלול להוביל לבעיות רפואיות כגון אבנים בכליות, דילול העצמות (אוסטאופרוזיס), כאבי ראש, בחילות ועוד. עלייה ברמת הסידן לרמות גבוהות במיוחד אף עלולה לגרום למצבים מסכני חיים. אחת הסיבות הנפוצות הגורמות לפעילות יתר של בלוטת יותרת התריס הינה גידול שפיר באחת מהבלוטות ובמקרים מעטים, מדובר בתפקוד יתר של מספר בלוטות יחדיו.

חשוב לציין, כי לא בכל מקרה של תפקוד יתר של בלוטת יותרת התריס יידרש ניתוח ולכן יש לפנות לכירורג ראש צוואר ו/או אנדוקרינולוג לקבלת אבחנה והמלצה לטיפול הנכונות והמדויקות ביותר.

 

כיצד מבוצע ניתוח בלוטת יותר התריס

ראשית, יש לציין כי גם אם מוסרת בלוטת יותרת התריס, אחת או יותר, כל עוד נותרת בלוטה אחת מתוך הארבע הפועלת בצורה תקינה יישמר מחזור הסידן התקין בגוף. הניתוח עצמו נעשה כאמור תחת הרדמה כללית. כאמור, ישנן כיום שתי גישות לביצוע הניתוח, הגישה המסורתית הכוללת ביצוע חתך זעיר באזור הצוואר והגישה האנדוסקופית החדשנית שמתבצעת ללא חתך צווארי.

עוד בטרם הניתוח, מבוצעות בדיקות, מבחני מיקום, במטרה לאתר את הבלוטה שעובדת בתפקוד יתר. במרבית המקרים, מדובר בבלוטה בעייתית אחת ומכאן שניתן לבצע ניתוח 'ממוקד' להסרת אותה הבלוטה הספציפית. לעיתים, הבדיקות אינן מצביעות באופן חד משמעי על בלוטה אחת ולכן, יש צורך בניתוח גדול ורחב יותר לאיתור כלל הבלוטות הבעייתיות. במקרים אלו, בכדי לוודא שהרקמה העובדת בתפקוד יתר אכן הוצאה בשלמותה, נעזרים בבדיקות שונות ואף בזמן הניתוח, כגון שימוש בפתולוגיה מהירה ובדיקות למדידת הורמון ה PTH שצפוי לרדת עם הוצאת הרקמה הבעייתית.

כאמור, במרכז הרפואי א.ר.ם ניתן לעבור ניתוח בלוטת יותרת התריס על ידי מומחים מובילים בתחום כירורגיית ראש  צוואר. לפרטים נוספים בנושא ולקביעת פגישה פנו אל המרכז הרפואי א.ר.ם בטלפון 072-3942614.


מתוך מגזין א.ר.ם

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
personal
simpotms
departments
acf
Filter by Categories
dep3
Departments
ללא קטגוריה
מאמרים

רופאים מטפלים

התמחויות וטיפולים נוספים ביחידה זו: