• אנגלית
  • רוסית
  • ערבית
  • עברית
היפותירואידיזם אצל תינוקות

היפותירואידיזם אצל תינוקות

מידע על היפותירואידיזם אצל תינוקות

היפותירואידיזם אצל תינוקות, המכונה גם תת פעילות של בלוטת התריס, וכן היפותירואידיזם מולד, הינו מצב רפואי משמעותי המחייב התייחסות וטיפול הולם. בניגוד לאנשים מבוגרים, שאצלם היפותירואידיזם יכול להתפתח כתוצאה ממחלות אוטואימוניות ואף בנסיבות סביבתיות (כגון ניתוחים, הקרנות, תזונה), כאן מדובר בתת פעילות מולדת. כלומר, התינוק נולד ללא בלוטת תריס בכלל או עם בלוטה שאינה פועלת כראוי מסיבות אחרות.

 

מה הבעיה עם היפותירואידיזם אצל תינוקות?

כאמור, המשמעות של היפותירואידיזם אצל תינוקות היא שבלוטת התריס אינה מתפקדת בכלל או כראוי. ליתר דיוק, היא מצויה בתת תפקוד ולכן מייצרת כמות נמוכה מדי של הורמונים הקשורים בין היתר לפעילות והתפתחות תקינה של הלב, של המוח והשרירים. מלבד זאת, ישנם הורמונים המיוצרים ע"י בלוטה זו האחראיים על מערכות גופניות נוספות, כגון מערכת שימור האנרגיה ושמירת החום, ובפרט יש לציין את הורמון הטירוקסין הקשור למטבוליזם. למעשה, מדובר בהורמון בעל תפקיד מפתח בחילוף החומרים, ולכן גם בהתפתחותו המוחית והפיזית של התינוק.

על כן, תת פעילות של בלוטת התריס אצל תינוקות עלולה ליצור בעיה התפתחותית חמורה. בתחילה, הסימנים אינם כה ברורים והתינוק אף עשוי להיראות בריא לחלוטין. יחד עם זאת, עד מהרה עשויים להופיע תסמינים כגון הגדלה של הלשון, עצירות, צרידות, קושי באכילה ועוד. בהמשך התסמינים יובילו לתוצאות חמורות יותר, בדגש על עיכוב התפתחותי הניכר במישורים רבים, החל בבקיעת השיניים, דרך מתח השרירים ועד להתפתחות השכלית. כך, במקרים חמורים שאינם מטופלים כראוי ובזמן, עלול להיגרם עיכוב מהותי בגדילה של התינוק ואף פיגור שכלי.

 

הטיפול בהיפותירואידיזם אצל תינוקות

יש להדגיש כי היפותירואידיזם אצל תינוקות הינו מצב כרוני. כלומר, לא קיים טיפול המסוגל לשנות את הפגם המולד המהותי בתפקודה של בלוטת התריס. עוד בשלבי ההיריון, ניתן לבדוק ולמדוד את גודלה ומרקמה של בלוטת התריס ובמידה שמאובחנת בעיתיות מסוימת, הרופא המטפל מפנה את ההורים לקבלת ייעוץ מתאים, לרבות הכנה לקראת תחילת הטיפול לאחר הלידה. הטיפול מתחיל מוקדם ובסמוך ככל האפשר ללידה ולאחר שניתנה אבחנה מדויקת, והוא מבוסס על מתן הורמון הטירוקסין שחיוני כאמור לחילוף החומרים ומכאן להתפתחותו של התינוק. למעשה, הטיפול בהורמון ניתן לכל אורך החיים מינקות, דרך תקופת הילדות ועד לבגרות, בעוד התינוק מצוי במעקב מתמיד אצל רופא שקובע את מינוני ההורמון בהסתמך על תוצאות בדיקות, משקל המטופל והיבטים נוספים.

לפרטים נוספים על היפותירואידיזם אצל תינוקות פנו אל המרכז הרפואי א.ר.ם בטלפון 072-3942614.


רופאים מטפלים

התמחויות וטיפולים נוספים ביחידה זו:

מתוך מגזין א.ר.ם

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
personal
simpotms
departments
acf
Filter by Categories
dep3
Departments
ללא קטגוריה
מאמרים