• אנגלית
  • רוסית
  • ערבית
  • עברית

תזונה

לפי התפיסה הסינית, המזון שאנו אוכלים הוא אחד מאבני הבניין המרכזיות של בריאותנו הפיזית והנפשית.
תזונה מאוזנת, נכונה ומותאמת אישית – בהתייחסות למקום מגורינו ,עונות השנה, שלבי החיים ומצב גופנו, היא מרכיב חשוב לשמירה על טיב בריאותנו ואיכות חיינו, הן כמניעה והן כריפוי.
תורת התזונה מבוססת על האמונה כי לסוגי מזונות שונים יש השפעה על איברים שונים (לדוגמא – אגס מחזק את הריאות, שעועית מחזקת את הכליות).
לטמפרטורת המזון יש השפעה על פעילות גופנו (מזון ונוזלים מומלץ לצרוך בטמפרטורה חמימה/ פושרת) וכן לטעמים שונים ישנה השפעה על איברים שונים ובעיות בריאותיות שונות (טעם חמוץ קשור לכבד, טעם מלוח לכליות ועוד…(לעבור על זה)

באמצעות טיפול תזונתי אפשר לטפל ולהשפיע על מגוון בעיות:

  • מערכת הנשימה – קוצר נשימה, הצטברות ליחה, סינוסיטיס חוזר, אלרגיות, בעיות אוזניים (דלקות, הצטברות נוזלים)
  • בעיות כלי דם – לחץ דם, כולסטרול
  • מערכת העיכול – מעי רגיז, כיב כיבה, עצירות/ שלשולים
  • בעיות עור
  • כאב- כאבי ראש, פרקים, שרירים
  • דלקות שונות
  • בעיות רגשיות – מצב רוח, חיוניות ואנרגיית האדם, עצבנות, חוסר שקט, שינויי מצב רוח

מלבד מרכיבי התזונה נשים דגש על אימוץ הרגלי אכילה נכונים ובחירה של איכות המזון שאנו מכניסים לגופינו.


רופאים מטפלים

התמחויות וטיפולים נוספים ביחידה זו:

מתוך מגזין א.ר.ם

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
personal
simpotms
departments
acf
Filter by Categories
dep3
Departments
ללא קטגוריה
מאמרים