לפי התפיסה הסינית, המזון שאנו אוכלים הוא אחד מאבני הבניין המרכזיות של בריאותנו הפיזית והנפשית.
תזונה מאוזנת, נכונה ומותאמת אישית – בהתייחסות למקום מגורינו ,עונות השנה, שלבי החיים ומצב גופנו, היא מרכיב חשוב לשמירה על טיב בריאותנו ואיכות חיינו, הן כמניעה והן כריפוי.
תורת התזונה מבוססת על האמונה כי לסוגי מזונות שונים יש השפעה על איברים שונים (לדוגמא – אגס מחזק את הריאות, שעועית מחזקת את הכליות).
לטמפרטורת המזון יש השפעה על פעילות גופנו (מזון ונוזלים מומלץ לצרוך בטמפרטורה חמימה/ פושרת) וכן לטעמים שונים ישנה השפעה על איברים שונים ובעיות בריאותיות שונות (טעם חמוץ קשור לכבד, טעם מלוח לכליות ועוד…(לעבור על זה)
מלבד מרכיבי התזונה נשים דגש על אימוץ הרגלי אכילה נכונים ובחירה של איכות המזון שאנו מכניסים לגופינו.
רופאים מטפלים