• אנגלית
  • רוסית
  • ערבית
  • עברית
היפותירואידיזם בילדים

היפותירואידיזם בילדים

המשמעות של היפותירואידיזם בילדים והטיפול בו

היפותירואידיזם בילדים עשוי להיות מולד או נרכש. במידה ומדובר במצב מולד, הרי שההורים יודעים עוד מגיל הינקות על הבעיה, שכן הטיפול מתחיל כמה שיותר מוקדם, לרוב מייד לאחר הלידה. ואולם, אם מדובר במצב נרכש, הרי שיש לזהותו ולאבחנו, ולאחר מכן להתחיל עם טיפול הולם.

דברו איתנו

072-3942614phoneבמיילpencil

 

האם יש בעיה בבלוטת התריס?

היפותירואידיזם בילדים עשוי להתבטא במספר סימנים, והסכנה המרכזית בו היא פגיעה בהתפתחות מערכת העצבים ובמערכות חשובות נוספות, כמו גם בגדילה הכללית. בעיות אלו נגרמות מכיוון שבלוטת התריס נמצאת למעשה במצב של תת תפקוד ולכן היא מייצרת פחות הורמון המשפיע ישירות על חילוף החומרים ולייצור האנרגיה בגוף. בדרך כלל, מגיעים אל האבחון לאחר שהילד מפגין לאורך זמן מספר תסמינים המעוררים דאגה אצל ההורים, למשל קושי מוטורי והתפתחות איטית ביחס לגיל, קשיים קוגניטיביים המתבטאים בין היתר במישור הלימודי והחברתי, וגם רגישות יתר לקור, עייפות ממושכת, מצב רוח ירוד, עצירות ועוד, אולם, תסמינים אלו אינם מעידים בהכרח על בעיה של בלוטת התריס, שכן המקור להם יכול להיות בבעיות פיזיולוגיות אחרות. לעיתים הילד וההורים משייכים את התסמינים לגורמים אחרים ואינם פונים לייעוץ רפואי. על כל פנים, כאשר עולה החשד לבעיות בתפקוד בלוטת התריס, האבחון כשלעצמו אינו מורכב במיוחד וכולל בדיקת דם לבחינת רמות הורמונים מסוימים בדם.

 

הטיפול בהיפותירואידיזם בילדים

הטיפול בהיפותירואידיזם בילדים הוא תרופתי בעיקרו. מדובר בתרופה המורכבת למעשה מהורמון התירוקסין, שכאמור אינו מיוצר או מיוצר בחסר על ידי בלוטת התריס. התרופה ניתנת על בסיס יומי. המינון של התרופה ייקבע על ידי הרופא המטפל, בהתאם לגילו ומשקלו של הילד, בהתאם לתוצאות בדיקות הדם התקופתיות והיבטים נוספים. על כל פנים, ישנה חשיבות רבה למעקב רציף ועקבי. יש לציין, כי עם טיפול הולם ניתן בהחלט לשפר ולייצב את התפתחות הילד ולעזור לו לחיות חיים מלאים ובריאים.

עוד ראוי לציין, כי לעיתים יינתנו המלצות תזונתיות מיוחדות להורי הילד, אשר ישולבו ויתוו את התפריט שלו. מטרתן של הנחיות אלו היא להגביר את נוכחותם של מרכיבים מסוימים, כמו יוד או סלניום, במידה שהם מצויים בחסר. מאידך, ישנם מרכיבים העלולים לפגום בספיגה של התרופה בגוף, בדגש על סיבים תזונתיים, וכן אגוזים, סויה, תוספי תזונה מסוימים ועוד. במידת הצורך, הרופא ינחה לגבי צריכה של מזונות ותוספים כאלו במרווח נאות לאחר נטילת התרופה, על מנת למנוע את אפשרות הפגיעה בספיגתה בגוף.

לפרטים נוספים על היפותירואידיזם בילדים פנו אל המרכז הרפואי א.ר.ם בטלפון 072-3942614.

 


מתוך מגזין א.ר.ם

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
personal
simpotms
departments
acf
Filter by Categories
dep3
Departments
ללא קטגוריה
מאמרים