• אנגלית
  • רוסית
  • ערבית
  • עברית

אוטוסקלרוזיס

אוטוסקלרוזיס הינה פגיעה בעצמות השמע המתאפיינת בחוסר תנועתיות של עצם השמע הקרויה ארכובה. כתוצאה מכך הקול אינו מועבר אל השבלול ביעילות הנדרשת ונוצר ליקוי שמיעה הולכתי.
לעיתים התהליך מתרחב ומערב את האוזן הפנימית (השבלול), כתוצאה מכך נגרם גם ליקוי שמיעה תחושתי עצבי בנוסף לליקוי השמיעה ההולכתי.

מהי שמיעה תקינה ומהם המבנים האחראים על השמיעה?

שמיעה תקינה הינה מצב בו סף השמיעה נמצא בתחום הנורמה. שמיעה נמדדת בעזרת בדיקת שמיעה (אודיוגרם) אשר בה מודדים מהו הצליל הנמוך ביותר אותו יכול הנבדק לשמוע.

שמיעה תקינה מותניית בתפקוד תקין של כל מרכיבי מערכת השמיעה שהם מרכז השמיעה במוח, עצב השמיעה, האוזן הפנימית (השבלול של האוזן), מערכת ההגברה המכנית של האוזן התיכונה (עצמות השמע ועור התוף) ותעלת האוזן החיצונית. 

האוזן התיכונה הינה חלל זעיר המכיל גז הדומה בהרכבו לאויר. הקיר הצדדי של האוזן התיכונה, זה הפונה לכיוון האוזן החיצונית, הינו עור התוף. באוזן התיכונה קיימת מערכת הגברת קול מכנית המורכבת מעצמות השמע הזעירות אשר זזות כאשר פוגע גל קול בעור התוף ומעבירות את גל הקול אל השבלול.

מהו ליקוי שמיעה ומהן הסיבות השכיחות לו?

ליקוי שמיעה הינו מצב בו סף השמיעה גרוע מסף השמיעה התקין. ליקויי השמיעה השכיחים נובעים מפגיעה בשבלול או מבעיה באוזן התיכונה כגון מילוי של האוזן התיכונה בנוזל או חומר מוצק (במקום גז) אשר לא מאפשר לעצמות השמע לנוע, פגיעה בעצמות השמע (חוסר המשכיות של עצמות השמע או חוסר תזוזה שלהן) או נקב בעור התוף.

טיפול באוטוסקלרוזיס

למידע על הטיפול באוטוסקלורוזיס- ניתוח סטפדקטומיה- לחץ כאן


מתוך מגזין א.ר.ם

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
personal
simpotms
departments
acf
Filter by Categories
dep3
Departments
ללא קטגוריה
מאמרים